Известие

Collapse
No announcement yet.

Светва лампата на ръчната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светва лампата на ръчната

Здравейте!

Първо едно голямо браво за форума, клуба и за алфите.

Нов съм в занаята, както се казва, преди месец и нещо си купих алфата от подписа и след известни премеждия май всичко вече е наред... или почти

Когато ускорявам по-рязко и мине над 3500 оборота ми светва лампата на ръчната. Ако съм по наклон - още по-скоро. Имам един друг проблем с електроника и така или иначе скоро ще трябва да я вкарвам в сервиз, но се чудя дали тая лампичка намеква нещо предстоящо и сериозно или просто някъде някое кабелче се е откъснало. Не свети постоянно, а само в описаните моменти, когато намаля оборотите или изляза на равен път - гасне. Иначе когато съм на ръчна си свети нормално.

Предварително благодаря за всякакви предположения.
    Alfa Romeo 1.4 145 TS '97

Тази лампичка освен за ръчна спирачка е сигнализация и за нивото на спирачната течност така че провери я
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Долей спирачна течност.
      Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Благодаря, ей сега ще долея. И мерси за бързия отговор, много ранобудни колеги има
        Alfa Romeo 1.4 145 TS '97

Comment

Работим колега

Comment

хм между другото и аз като ускорявам със скоростта на свтетлината ми светва тая лампа, спирачната течност обаче си е догоре или при много резки завои ... може би от инерцията поплавъкат се мандахерца ?
            Виж Алфата ...

Comment

Абе и аз имах някакъв шантав проблем през зимата при смяна на течността явно се беше намокрил нещо датчика. И като беше студено паля и докато потегля - светва, след 1-2 км се оправя. Нивото на течността беше ок. Оправи се за 2 седмици от самосебе си.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

не свети ли и когато им е дошло време на накладките да се сменят
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

тва е само ако накладките ти са със датчик, а и трябва постоянно да свети в такъв случай...освен това има друга лампа мисля за това нещо..
                  Виж Алфата ...

Comment

за накладките е друга сигнализацията

Comment

Вчера и на мен ми светна - в движение с постоянна скорост (около 120 км/ч), без да натискам спирачка или нещо друго. Прави го за втори път по същия начин - първият беше преди 2 месеца. Оправя се като изключа контакта в движение и го включа пак. Проверих спирачната течност - има си! Дали е някаква грешка на компа или има проблем
                      sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

Моята също премигваше, а течността беше на макс.Долях до където хвана казанчето и спря да мига.
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Аз пък като пробвах дали ми бачка датчика нищо не отчете
                          Т.е. запалих колата отвих резервоара за спирачната течност и след това свалих ръчната и лампа изгасна, а бях чувал, че трябва да остане светната???

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:03.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Колегите на които им свети лампичката при пълно казанче да си проверят капачките.При пренатягане на капачката една част от нея се отделя и минава в казанчето като натиска поплавъкът надолу.Аз отначало го помислих за някакъв филтър но не е.
                              Проверете цилиндъра на съединителя и помпата му за течове....
                              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
                              X